Buscar en
Enfermería Clínica
Toda la web
Inicio Enfermería Clínica The effect of substituting carrots into tempeh brownies on the intake of protein...
Información de la revista
Vol. 31. Núm. S5.
The 3rd International Nursing & Health Sciences Students & Health Care Professionals Conference (INHSP) 2019
Páginas S735-S739 (Diciembre 2021)
Compartir
Compartir
Descargar PDF
Más opciones de artículo
ePub
Vol. 31. Núm. S5.
The 3rd International Nursing & Health Sciences Students & Health Care Professionals Conference (INHSP) 2019
Páginas S735-S739 (Diciembre 2021)
Original Article
The effect of substituting carrots into tempeh brownies on the intake of protein energy deficiency in Indonesia
Visitas
...
Syarfaini
Autor para correspondencia
, Sukfitrianty Syahrir, Nildawati, Fatmawaty Mallapiang, Surahmawati, Uswatun Hasanah
Department of Public Health, Faculty of Medicine and Health Sciences, Universitas Islam Negeri Alauddin, Makassar Indonesia
Información del artículo
Resumen
Texto completo
Bibliografía
Descargar PDF
Estadísticas
Tablas (3)
Table 1. Characteristics of respondents the effect of giving carrot substitute brownies (Daucus carota L.) brownies against student intake of protein-less energy.
Table 2. Univariate analysis based on average energy intake and protein intake of respondents before and after intervention.
Table 3. Bivariate analysis based on average changes in energy intake and protein intake case group and control group before and after intervention.
Mostrar másMostrar menos
Abstract
Objective

This research investigates the use of carrot (Daucus carota L.) to substitute tempeh as the main ingredient of tempeh brownies and its efficacy in changing the nutritional status of students with PEU.

Methods

Quasi-experimental method, non-randomized control group pretest research design. The samples consist of 22 students who were selected using purposive sampling technique (case and control).

Results

The energy intake of case group is 91.94kcal (p=0.005) while the one in control group is 80.6kcal (p=0.005). The protein intakes of case group and control group are 7.55g (p=0.010) and 6.95g (p=0.038) respectively. The findings also reveal that the body weight in case groups is 0.99kg (p=0.000) in the control group is 0.57kg (p=0.000).

Conclusions

There is an effect of giving carrot tempeh brownies (D. carota L.) to changes in energy intake and protein intake in students lacking in protein energy.

Keywords:
Protein energy undernutrition
Carrot substituted (Daucus carota L.)
Tempeh brownies

Artículo

Opciones para acceder a los textos completos de la publicación Enfermería Clínica
Suscriptor
Suscriptor de la revista

Si ya tiene sus datos de acceso, clique aquí.

Si olvidó su clave de acceso puede recuperarla clicando aquí y seleccionando la opción "He olvidado mi contraseña".
Suscribirse
Suscribirse a:

Enfermería Clínica

Comprar
Comprar acceso al artículo

Comprando el artículo el PDF del mismo podrá ser descargado

Precio 19,34 €

Comprar ahora
Contactar
Teléfono para suscripciones e incidencias
De lunes a viernes de 9h a 18h (GMT+1) excepto los meses de julio y agosto que será de 9 a 15h
Llamadas desde España
932 415 960
Llamadas desde fuera de España
+34 932 415 960
E-mail
Opciones de artículo
Herramientas
es en pt

¿Es usted profesional sanitario apto para prescribir o dispensar medicamentos?

Are you a health professional able to prescribe or dispense drugs?

Você é um profissional de saúde habilitado a prescrever ou dispensar medicamentos