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Vol. 13. Issue 3.
Pages 95-101 (May 2006)
Vol. 13. Issue 3.
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Ácidos grasos omega-3 y enfermedades neuropsiquiátricas
Omega-3 fatty acids and neuropsychiatric disorders
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Los ácidos grasos poliinsaturados omega-3 desempeñan un destacado papel en el correcto funcionamiento de la membrana neuronal. Numerosos estudios sugieren que el consumo de suplementos de estos compuestos (especialmente ácido eicosapentanoico [EPA] y ácido docosahexanoico [DHA]) podría producir una mejoría clínica en algunas enfermedades neuropsiquiátricas. En este trabajo se presenta una revisión actualizada de la evidencia disponible en relación con el uso de ácidos grasos omega-3 en el tratamiento de la esquizofrenia, la depresión, el trastorno bipolar y otras enfermedades neuropsiquiátricas.
Palabras clave:
Ácidos grasos omega-3
Esquizofrenia
Depresión
Trastorno bipolar
Omega-3 polyunsaturated fatty acids play a major role in the correct functioning of the neuronal membrane. Numerous studies suggest that the consumption of omega-3 fatty acid supplements (especially eicosapentaenoic acid [EPA] and docosahexaenoic acid [DHA]) could produce a clinical improvement in some neuropsychiatric disorders. This article presents an updated review of the evidence available on the use of these compounds in the treatment of schizophrenia, depression, bipolar disorder, and other neuropsychiatric abnormalities.
Keywords:
Omega-3 fatty acids
Schizophrenia
Depression
Bipolar disorder
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